Psiholog Carmen Patrascu - psiholog Brasov

Un gand... Sunt pregatit/a pentru o relatie pe termen lung?
De cele mai multe ori termenele ne sperie, cresc adrenalina, ori deciziile majore ne pot bloca. A-ti alege partenerul este o decizie majora. Aceste situatii nu le poti ocoli, nu le poti omite, ci trebuie sa le traversezi.

In fata acestor situatii devii tensionat si nu vezi dincolo de ele. Ca si cum ti-ar acoperi vederea cu dimensiunea lor. Nu vezi in perspectiva, nu ai o motivatie, te simti dezorientat si poti renunta.

Strategia ta de succes este aceea de a “pune” langa cuvantul “decizie” un mic sau mare beneficiu, pe care tu il poti intelege si asimila. Spun asta pt ca ceea ce pui acolo este bine sa fie real, ancorat in posibilitati, nu ceva mult prea departe si de neatins.

De asemeni, in situatia alegerii partenerului trebuie sa fii ancorat in realitatea faptica. Ca sa iei decizia pune-ti intrebari de genul: ma simt bine in prezenta ei/lui? Ma emotioneaza cand ma mangaie, simt acea chimie care este dincolo de puterea intelegerii concrete, sufar cand traverseaza o perioada mai dificila, imi pasa de dragostea ei/lui pt caini desi pana acum nu-i sufeream, mi-e drag/a cand se trezeste dimineata?

Intrebari simple, raspunsuri la fel de simple, dar pline de continut si traire.

Daca iti plac raspunsurile la aceste intrebari pregateste-te sa traversezi, obligatoriu pe verde.


Bookmark and Share